Τρώω με ηρεμία για να έχω υγεία

Τρώω με ηρεμία για να έχω υγεία

H διατροφή είναι ότι πιο σπουδαίο για το σώμα μας.
Η υγεία μας είναι συνδεδεμένη με την διατροφή μας και ακόμη πιο πολύ με τον τρόπο τον οποίο τρώμε.
Ο τρόπος καθορίζει πολλά για την υγεία και την πνευματική μας ανάπτυξη.
Τρώμε βιαστικά, χωρίς να μασάμε, τρώμε σε ένταση, φωνάζουμε, μαλώνουμε, λύνουμε προβλήματα, φιλονικούμε την ώρα του φαγητού.

Ακούμε δυσάρεστες ειδήσεις, διατηρούμε αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις άγχους κλπ. Όλα αυτά μαζί με την τροφή, τρέφουν αρνητικά τα ενεργειακά μας σώματα.

 waman-eating-healthy-green-fruit-and-vegetables

Έτσι ο άνθρωπος συχνά, αντί να νιώθει από το φαγητό ανανεωμένος, καταλήγει να είναι όλο και με πιο πολύ ένταση, περισσότερο άγχος, περισσότερα προβλήματα υγείας.

Ο άνθρωπος που θέλει να εμβαθύνει στην κατανόηση του εαυτού του, θα μάθει να τρώει ήρεμα, μέσα σε φωτεινές σκέψεις, με αγάπη, χαρά και ευγνωμοσύνη για αυτά που έχει στη ζωή του. Θα μεταμορφώσει τα εμπόδια του για να γίνει το ίδιο και στην τροφή του ώστε να μπορέσουν τα ενεργειακά του σώματα να εκμεταλευτούν όλα τα οφέλη που η φύση προσφέρει μέσα σε αυτά που τρώμε.

Και το επόμενο στάδιο είναι να μάθει αυτός που μαγειρεύει, να μαγειρεύει με αγάπη. Να ελέγχει τις σκέψεις του την ώρα της προετοιμασίας για να γίνει το φαγητό πηγή καλών και όχι προβλημάτων. Είναι μεγάλη η πνευματική ευθύνη όσων μαγειρεύουν.

Στα μοναστήρια της Ανατολής παλιότερα, οι δάσκαλοι, επιλέγαν για μάγειρες τους πιο αγνούς, τους πιο έτοιμους για προσφορά.

Connect

Stay on The Loop

Subscribe to our news letter to get the lattest Yoga news