Image

Ο φόβος του χθες αρρωσταίνει το αύριο.

  • Ο διαλογισμός είναι κατάσταση συνείδησης.
  • Είναι τρόπος να ζεις, να σκέφτεσαι, ν' αντιδράς.

 

Το πρώτο μέλημα είναι ν' απελευθερώσουμε τις εντάσεις που υπάρχουν μέσα μας. Οι τεχνικές έχουν στόχο να μας οδηγήσουν σε μια σταδιακή χαλάρωση.Η ένταση που απελευθερώνεται γαληνεύει το σώμα, θεραπεύει την ψυχή, αλλάζει την ζωή μας. Με τον διαλογισμό μαθαίνεις να βρίσκεσαι μέσα σου, να είσαι σταθερός, να ζεις το τώρα. Ο διαλογισμός είναι η βάση της αυτοθεραπείας.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CISCO WEBEX ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Οι τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού που εφαρμόζουμε στον χώρο μας έχουν θεραπευτική κατεύθυνση. Το νευρικό σύστημα χαλαρώνει, απελευθερώνονται οι μυϊκές εντάσεις, καλυτερεύει ο ύπνος, μειώνεται η ανησυχία και ο εκνευρισμός. Ισορροπεί το ενδοκρινικό σύστημα, βελτιώνεται ο μεταβολισμός ,διαχειρίζεσαι καλύτερα τις εντάσεις και τελικά νιώθεις την ύπαρξη σου ν΄απλώνει, μπορείς ν' αγαπάς, να χαίρεσαι, να ζεις.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
2020-2021
"Ο ΔΡΟΜΟΣ"

Συναντήσεις: κάθε 2η Πέμπτη 19:00-21:15

Σε μια εποχή γεμάτη με τόσες πληροφορίες, γνώση και εικόνες, οι λεπτεπίλεπτες εσωτερικές προβολές και τα καλέσματα της ψυχής χάνονται μέσα στην τόση ένταση.

Ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον εαυτό του, την πραγματική του φύση, την ικανότητα του να θεραπεύεται, μα ακόμη πιο πολύ απομακρύνεται από την αναζήτηση του θείου και αυτό δημιουργεί βαθιά εσωτερικά κενά. Τα κενά αυτά μας δημιουργούν συναισθήματα αποτυχίας, απομόνωσης, δυστυχίας, αρνητικών σκέψεων, απόσυρσης κλπ.

Κάθε φορά που αποκτούμε μία νέα γνώση, κάθε φορά που βιώνουμε μία νέα εμπειρία, κάθε φορά που σκεφτόμαστε κάτι νέο, ανοίγει και ένας καινούργιος δρόμος.
Μια καινούργια προοπτική να περπατήσουμε τη ζωή. Καινούργιες πιθανότητες, καινούργιες ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή ένας εσωτερικός Δρόμος ανοίγει και στην ύπαρξη μας. Ένας δρόμος που μας καλεί ακόμη πιο βαθιά να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τις πολλές μας δυνατότητες. Ένας δρόμος που δεν έχει τέλος, παρά μόνο αρχή.

Ο "Δρόμος" θα είναι το αντικείμενο της φετινής ομάδας διαλογισμού.
Ένας δρόμος που στόχο θα χει να κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρη για όλους μας την χαλάρωση, την υγεία, την πνευματική αναζήτηση, τον στοχασμό, τον διαλογισμό, την πορεία προς τον Θεό.

Φέτος θα περπατήσουμε σε οδοιπορικά τόσο στη φύση όσο και μέσα μας. θα διαβούμε ποτάμια, μονοπάτια, βουνά, λίμνες, μέσα μας και έξω. Θα δούμε πως η φύση ζει εντός μας και πως εμείς ζούμε μέσα στη φύση. Θα δούμε τα πόδια μας σαν εργαλείο διαλογισμού και την ακινησία σαν τρόπο βαδίσματος.

Φέτος θα εργαστούμε πάνω σε αυτήν την σύνδεση με το εσωτερικό μας κομμάτι.
Θα ενισχύσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία.
Θα συνδεθούμε με ανώτερες ιδέες και ιδανικά που χρειάζεται η σύγχρονη ζωή για να αντισταθμίσει την ένταση της καθημερινότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε στην εκδήλωση ή τηλεφωνικά
και σας περιμένουμε.

Η ομάδα απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή προηγούμενη ενασχόληση με τον διαλογισμό.
Μόνη προϋπόθεση η αναζήτηση.

Συντονιστής: Δημήτρης Παπαγεωργίου

είναι πηγές φωτός στο αιθερικό μας σώμα. Συνδέονται με πολλές λειτουργίες τόσο της φυσικής, όσο της ψυχικής και πνευματικής ζωής μας.

Η λειτουργία της είναι καθοριστική στην ανάπτυξη μας και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε.

Πλήθος προβλημάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλές τεχνικές εξισορρόπησης της ενέργειας τους.

Ένας θεραπευτικός κύκλος περιλαμβάνει 8 συναντήσεις , μία ανά εβδομάδα όπου σε κάθε τσάκρα γίνεται ένας συνδυασμός εφαρμογών με σκοπό να αποκατασταθεί η ροή της ενέργειας.

Ο δέκτης μέχρι την επόμενη συνάντηση κρατά μία μικρή επαφή κάθε μέρα υποστηρίζοντας το ενεργειακό αποτέλεσμα.

Ο κύκλος αυτός είναι ένα πολύτιμο εργαστήριο αυτοβελτίωσης που μέσα στο χρόνο θα δώσει καρπούς, γνώση, θεραπεία και κατανόηση στο δρόμο του καθενός μας.

Οι συναντήσεις θα συνδυάσουν ημιπολύτιμους λίθους, γεωμετρικά σύμβολα, διαλογισμό, οραματισμούς, γνώση και ανάλυση της λειτουργίας των τσάκρα και πως αυτά λειτουργούν στην καθημερινότητα μας.

Image

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Ο διαλογισμός είναι ένα μεγάλο κάλεσμα. Είναι η κλήση του ανώτερου Εαυτού για περισσότερο φως, περισσότερη αγάπη, ουσιαστική δράση και υπηρεσία.

Είναι μια ανάγκη, είναι το κάλεσμα του πιο εσωτερικού μας φωτεινού κομματιού.

Αυτό το αιώνιο και άφθαρτο που εισήλθε στην ύλη και καλύφθηκε απ΄ αυτήν και επιζητά να γεννηθεί, να εκδηλωθεί στον κόσμο μας.
Αυτοί που ακούν αυτό το κάλεσμα και ανταποκρίνονται, εισέρχονται σε αυτό το μονοπάτι που απαιτεί ναι μεν πειθαρχία, μόχθο, εμπιστοσύνη και αφοσίωση, χαρίζει όμως αυτήν την εσωτερική αλλαγή που μεταμορφώνει την απλή ζωή σε μια ζωή ουσίας, υπηρεσίας και πραγματικής χαράς.

Οι κοινωνίες μας, ακόμη φτιάχνουν τείχη. Τείχη μεταξύ των ανθρώπων, των εθνών, των θρησκειών, των ομάδων, των συστημάτων.

Ακόμη γίνονται πόλεμοι σε όλα τα επίπεδα, διαμορφώνοντας διαρκώς νέα σύνορα και νέες χωριστικές ιδέες και αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε μολύνει τον αιθερικό, αστρικό και νοητικό μας κόσμο. Στις παλιότερες εποχές ένας Μύστης πάσχιζε για τον εαυτό του. Κατακτώντας κάποια απελευθέρωση από τον κόσμο της μάγια, τότε μπορούσε να προσπαθήσει να επιδράσει σε ένα μεγαλύτερο σύνολο.
Στην εποχή που μόλις αρχίζουμε να διανύουμε, του Υδροχόου, καλούμαστε σε πιο συλλογικές δράσεις. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι είμαστε κομμάτια, κρίκοι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Αντιλαμβανόμαστε πως ότι συμβαίνει στο σύνολο, επηρεάζει βαθύτατα και εμάς. Πως κάθε δράση δική μας, αποτυπώνεται και στο σύνολο.
Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει ως αναζητητές και ως μαθητές, να στραφούμε προς τον διαλογισμό. Μας ωθεί να διαλογιστούμε και να λάβουμε εσωτερική θέση απέναντι σε παγκόσμια ζητήματα και παγκόσμια προβλήματα. Πίσω από αυτά κρύβονται τα δικά μας ατομικά εμπόδια, προς την εσωτερική ολοκλήρωση.

Πίσω από αυτήν την πρόταση κρύβεται μία κλήση αυτογνωσίας που υπερβαίνει όμως τα σύνορα του εαυτού. Μας καλεί να αναπτύξουμε μια ομαδική συνείδηση. Μια ¨ομαδογνωσία¨ αν μπορώ να εισάγω ένα νέο όρο, που προϋποθέτει όμως την αυτογνωσία, όπως απλά σε μια ορχήστρα το βιολί ξέρει ότι είναι βιολί και το κλαρινέτο, κλαρινέτο. Η συνύπαρξη τους όμως και η κατανόηση του μουσικού συνόλου, εξασφαλίζει την αρμονία.

Η εναρμόνιση του εσωτερικού κόσμου, οφείλει να αναπτύσσεται αρμονικά με τον εξωτερικό μας κόσμο. Κανένας μεγάλος Δάσκαλος δεν ήταν σε ρήξη με τον Κόσμο, τους ανθρώπους, την Ζωή. Ήταν σε πόλεμο με την πλάνη, τον δόλο, την ψευδαίσθηση, το ψέμα, την τεμπελιά. Έτσι και η πορεία ενός μαθητή δεν είναι κάτι άλλο.

Στις ομάδες μας, εμβαθύνουμε στο τι είναι ο διαλογισμός. Τι είναι η χαλάρωση και τι η συγκέντρωση.
Προσεγγίζουμε τις θεωρητικές βάσεις για το τι προϋποθέτει μια ζωή πνευματικής μαθητείας.
Τι μας οδηγεί σε εσωτερικές αφυπνίσεις και μυήσεις.
Διαπιστώνουμε τα εμπόδια σε αυτόν τον δρόμο και τα όπλα που έχει ο μαθητής στην διάθεση του.
Αποζητούμε την Χάρη, αυτό το ανώτερο δώρο του Θεού.
Εξαγνίζουμε τους κατώτερους φορείς μας αποβάλλοντας καταγραφές, σκεπτομορφές, πρότυπα και διαστρεβλωμένες χωριστικές πεποιθήσεις.

Εργαζόμαστε για μας, φέρνοντας Αλλαγή και γύρω μας και στους γύρω μας.

Γιατί η Αλλαγή είναι ίδια η Ζωή.

ΟΜΑΔΑ ΜΥΘΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Οι αρχαίοι μύθοι είναι πνευματικά όνειρα και ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Μέσα τους κρύβουν μια ανώτερη σοφία που είναι η ραχοκοκαλιά της ανθρώπινης διανόησης.

Image

ΟΜΑΔΑ ΜΥΘΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Οι αρχαίοι μύθοι είναι πνευματικά όνειρα και ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Μέσα τους κρύβουν μια ανώτερη σοφία που είναι η ραχοκοκαλιά της ανθρώπινης διανόησης.

Οι μύθοι είναι διαχρονικοί, παίρνουν μορφή σε κάθε εποχή και ντύνονται με το παρόν του χρόνου μέσα από τις τέχνες και κυρίως από την εσωτερική τους αναζήτηση.

Έχουν πολλούς τρόπους να προσεγγιστούν και πολλούς να ειπωθούν μα πάντα κάποιος μιλά και κάποιος ακούει. Κάποιος δείχνει και κάποιος βλέπει. Κάποιος φανερώνει και κάποιος εμπνέεται.
Οι συμμετέχοντες στην πνευματική αναζήτηση ενός μύθου είναι ιερά πρόσωπα.
Η σχέση τους είναι αυτή που ζωντανεύει την ιστορία, ξυπνά το αρχέτυπο από τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.
Έτσι, ζωντανεύει ο μύθος, ξυπνά ο ήρωας ή η θεϊκή δύναμη και μας πλησιάζει.
...και έτσι, σιγά σιγά εμείς που συμμετέχουμε, με κάποιον τρόπο βιώνουμε και αλλάζουμε.
Ένα εσωτερικό πνευματικό ταξίδι ξεκινά.

Αυτήν η ομάδα θα εργαστεί πάνω σε μύθους που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες με σκοπό την εσωτερική εμβάθυνση. Οι μύθοι σκοπό έχουν να διδάξουν μία αλήθεια η οποία αντανακλά μέσα στην ανθρώπινη ψυχή ως ένα εσωτερικό συμβάν. Αυτό το εσωτερικό συμβάν καλούμαστε να διακρίνουμε.
Εργαλεία σε αυτήν την αναζήτηση είναι η μυθολογική και ιστορική γνώση, η γονιμοποίηση μέσα από ανταλλαγές σκέψεων και ιδεών, η συλλογική σοφία που θα αναδυθεί αλλά κυρίως η ενορατική αντίληψη που είναι η βάση της γέννησης όλων των κοσμογονικών μύθων της ανθρωπότητας.

Συντονιστής Ομάδας: Δημήτρης Παπαγεωργίου

"Ο μύθος είναι μια ζωντανή διδασκαλία για την ανθρωπότητα από την αυγή της ύπαρξής της και εμπεριέχει όλη τη βιωμένη της εμπειρία. Carl Jung"

Tags: διαλογισμός Θεσσαλονίκη, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογιστικές ασκήσεις, εναλλακτικές θεραπείες, αυτογνωσία, αύρα, τσάκρα, ενεργειακά σώματα, υπερβατικός οραματισμός