Αλήθεια και Υγεία

Αλήθεια και Υγεία

Η Αλήθεια κινείται ισορροπώντας ανάμεσα σε δύο καταστάσεις.

Στην άγνοια από την μία και το ψέμα από την άλλη. Οι άνθρωποι, παραβλέποντας την πνευματική μας υπόσταση, δεν αντιλαμβανόμαστε πως η αναζήτηση της Αλήθειας είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους να είμαστε στη γη.

Έτσι γεννιόμαστε και καθώς μεγαλώνουμε και αναπτυσσόμαστε πνευματικά, ένας λαβύρινθος δημιουργείται στην εσωτερική μας πορεία ανάμεσα στην άγνοια και στο ψέμα με στόχο την Αλήθεια.
Η άγνοια από την ελλειπή γνώση και από την άλλη το ψέμα από την άρνηση μας να δούμε.

Έτσι καθώς ο άνθρωπος εξελίσσεται, η γνώση έρχεται να φωτίσει την άγνοια και το φως του που διευρύνεται από την ίδια την εφαρμογή της γνώσης, ακυρώνει τα προσωπικά του ψέματα.

truth

Έτσι ο άνθρωπος κινείται ισορροπώντας προς την Αλήθεια.

Και η Αλήθεια είναι το Ιδεατό, είναι το τέλειο, είναι η σφαιρική αντίληψη ενός θέματος. Είναι η ματιά που ενώνει όλα τα κομμάτια. Είναι η ματιά του μύστη και των αγγέλων. Είναι αυτό που ενώ φαντάζει μακρινό και δύσκολο, βρίσκεται πίσω από τα απλά.

Είναι η ματιά που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο εύκολο και όμορφο. Η Αλήθεια ακυρώνει τον μάταιο αγώνα.

Αλλά για να την φθάσει κάποιος χρειάζεται καθοδήγηση και εκπαίδευση. Χρειάζεται κάποιος να ξυπνήσει το ανώτερο του κομμάτι και να αρχίσει να λειτουργεί μέσα από αυτό.

Πρώτα όμως θα μάθει να αναγνωρίζει τις εντάσεις του. Να μάθει να ακούει πρώτα το σώμα του, μετά τις εσώτερες ανάγκες του και έπειτα θα μπορέσει να ακούσει έναν πνευματικό δάσκαλο.
Έτσι η προετοιμασία είναι σημαντική και αυτό από μόνο του είναι μία Αλήθεια.

Γι αυτό και ο ρόλος της πραγματικής θεραπείας, των ομάδων διαλογισμού και χαλάρωσης είναι πολύτιμος.

Γιατί μαθαίνεις να κοιτάς μέσα σου.

Connect

Stay on The Loop

Subscribe to our news letter to get the lattest Yoga news