Οι άγγελοι στη ζωή μας

Οι άγγελοι στη ζωή μας

H θυσία των Αγγέλων σύμφωνα με την αρχαία σοφία, έφερε σε εκδήλωση το τέταρτο βασίλειο της φύσης. Τους ανθρώπους. Οι "επιστρέφοντες νιρβάνι από τον οίκο του Πατρός” όπως λέγονται αποκρυφιστικά, δέχθηκαν ανθρώπινα σώματα προκειμένου να ανυψώσουν τον πρωτόγονο άνθρωπο σε μία μορφή πιο κοντινή στο σχέδιο του Θεού. Η θυσία αυτή έδωσε μία νέα ώθηση εξέλιξης στο ανθρώπινο πνεύμα που έκανε έτσι ένα βήμα ακόμη προς τον πνευματικό κόσμο. Ο άνθρωπος ξεπήδησε από το ζωικό βασίλειο, έγινε άνθρωπος και προορίζεται να κατακτήσει το αγγελικό βασίλειο.

Image

Χρωστάμε λοιπόν πολλά στους Αγγέλους και ακόμη πιο πολλά στον δικό μας Άγγελο. Είναι αυτό το πνευματικό ον που μας γνωρίζει όσο κανένας άλλος. Ξέρει και κατανοεί όλη την διαδρομή μας, κάθε μας ανάγκη, κάθε προτέρημα ή ελάττωμα.Είναι ο θεματοφύλακας του δικού μας σχεδίου, του δικού μας συμβολαίου και της δικής μας ψυχής. Η επαφή με τον φύλακα άγγελο, είναι από τις πιο ιερές στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Είναι το πνευματικό μας πρότυπο. Εκφράζει ότι μπορούμε να πετύχουμε και έχει όλες τις γνώσεις και τη σοφία για να μας οδηγήσει εκεί.
Στις γιορτές των Αγγέλων στο πρόσωπο των Μιχαήλ και Γαβριήλ αλλά και άλλων γνωστών πια, τιμούμε όλα αυτά τα αγνά όντα, τους γιους του Θεού, τους δασκάλους της αγάπης, της αφοσίωσης και της υπηρεσίας.
Οι στιγμές γαλήνης και ηρεμίας επιτρέπουν τους αγγέλους να μας πλησιάσουν και να γεφυρώσουν το χάσμα των Κόσμων. Η επαφή μαζί τους είναι ένα βήμα στην Ατραπό της εξέλιξης. Απαιτεί καθαρότητα στη καρδιά, στις σκέψεις και στα συναισθήματα, αγάπη και εμπιστοσύνη
Ας θυμόμαστε!
Πίσω από κάθε μας βήμα βρίσκεται ένα άγρυπνο πατρικό βλέμμα. Το βλέμμα του αγγέλου μας.
Και μετά από κάθε πραγματικό εσωτερικό αγώνα, έρχεται μια ευλογία από έναν άγγελο.

Image

Ο διαλογισμός είναι το μέσο που θα ανοίξει τα μάτια της ψυχής για να δει τον κόσμο των αγγέλων και η αγάπη με την αλληλεγγύη αυτό που τους έλκει κοντά μας.

Connect

Stay on The Loop

Subscribe to our news letter to get the lattest Yoga news