Θεραπευτική Hatha Yoga

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ

Η πρακτική Γιόγκα είναι αποδεδειγμένα σημαντική και ωφέλιμη, σε όλα τα επίπεδα υγείας, ευεξίας και αρμονίας του σώματος, της ψυχής και του νου. Μια προέκταση της κλασικής και ευρέως διαδεδομένης μορφής γιόγκα της  Hatha Yoga, είναι η «θεραπευτική γιόγκα». Αποτελεί μια μέθοδο άσκησης που είναι ήπια, ασφαλής και προσαρμοζόμενη στις ατομικές ανάγκες και ικανότητες του κάθε ασκούμενου.

Το μάθημα ξεκινά με αναπνευστικές ασκήσεις, στη συνέχεια γίνονται οι σωματικές ασκήσεις – asanas- και τελειώνει με αυτοπαρατήρηση και yoga nidra. Τα οφέλη της χάθα γιόγκα είναι πολυδιάστατα και τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Σε αυτήν την πρακτική, οι ασκήσεις γίνονται  αργά, με μεγαλύτερη ανάλυση και σαφείς οδηγίες στον τρόπο εκτέλεσης, δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση και τη συνεργασία όλου του σώματος. Βελτιώνει τη στάση του σώματος, απομακρύνει τις εντάσεις και μειώνει τους πόνους από τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις και σταδιακά αυξάνει την ευλυγισία. Ενδυναμώνει το μυικό σύστημα, οξυγονώνει επαρκώς τους μύες και τα κύτταρα σε ολόκληρο το σώμα.  Απομακρύνει το στρες επιφέροντας γαλήνη, ηρεμία, καλύτερη διάθεση, νοητική και πνευματική διαύγεια και βοηθά τα άτομα να έχουν πιο ήρεμη και μεγαλύτερης διάρκειας αναπνοή, καθώς και ποιοτικότερο ύπνο. Γενικότερα, ενισχύει τη ζωτική ενέργεια που υπάρχει μέσα στον καθένα, κάνοντας το άτομο να νιώθει γεμάτο υγεία, ευεξία και ευδαιμονία.   Το τμήμα «θεραπευτικής  χάθα γιόγκα» μπορούν να το παρακολουθήσουν και άτομα άνω των 60 ετών, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης που επιτρέπει τη συμμετοχή σε άσκηση.  

 

 Tags: Υoga, Θεραπευτική Υoga Θεσσαλονίκη, Yoga Θεσσαλονίκη, γιόγκα, άσκηση,εναλλακτικές θεραπείες

template-joomspirit