ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

3-4-5  IOYNIOY 2017

Του Αγίου Πνεύματος στους Δελφούς

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ, ΤΟΥ ΔΕΛΦΟΥΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

 

Το ταξίδι αυτό θα είναι ένα αξέχαστο οδοιπορικό.

Μια εμπειρία ζωής που θα περπατήσουμε μαζί βήμα το βήμα μέσα στην ιστορία των μύθων του Απόλλωνα ζώντας τους βιωματικά στους ίδιους τόπους που τους γέννησαν.

Στην Εαρινή Ισημερία ο μύθος λέει πως ο Απόλλωνας επέστρεφε από την Υπερβορεία με ένα άρμα κύκνων.Το ιερό πουλί της μητέρας του. Παρέμεινε στη συνέχεια στον Ιερό του Τόπο.

 
Το ταξίδι αυτό  είναι μια σημαντική ευκαιρία γιατί ενώνονται σε αυτό: οι φυσικές δυνάμεις του τόπου, του αέρα και του χώρου, η ενέργεια και η πνευματικότητα, ο μύθος και η  νίκη του φωτός στο σκοτάδι.
Ενώνεται η δύναμη των συμπαντικών δυνάμεων που ωθούν στη τελείωση, με τον αγώνα όλων εμάς των ανθρώπων να την κατακτήσουν.

Δελφοί-απόλλωνας Έτσι, αυτές τις μέρες μαζί με την αναψυχή και την περιήγηση, μπορούμε να έχουμε και μία ευκαιρία για αλλαγή και εσωτερική μεταμόρφωση.
Ο Απόλλωνας είναι αυτός που παλεύει με τον Πύθωνα να αναλάβει το Μαντείο της Γης.

Ακριβώς αυτή η πάλη επιτελείται μέσα μας. Ένα ανώτερο κομμάτι, το θεϊκό, παλεύει να αναλάβει την καθοδήγηση της απλής πεζής ανθρώπινης ζωής. Ο Απόλλωνας φανερώνει αυτό το εσωτερικό μονοπάτι, το κάλεσμα της ψυχής. Είναι ο Ήλιος που έρχεται να φανερώσει το δρόμο, για αυτό και χρησμοδοτεί δίνοντας μαντείες.
Σε αυτό το ταξίδι θα ξυπνήσουμε τον εσωτερικό Απόλλωνα, τον εσωτερικό καθοδηγητή.
Θα δούμε τι συμβολίζουν τα 2 θεϊκά αδέλφια, Ο Απόλλωνας και η Άρτεμις, τι συμβολίζει ηη Λητώ και ποιες δυνάμεις ενεργοποιούν μέσα μας.
Θα δούμε πως ο Απόλλωνας πήγε στο Παρνασσό, πως κατέκτησε το ιερό, πώς εξαγνίσθηκε και ανέβηκε στον Όλυμπο.
Θα δούμε αυτό το υπέροχο ταξίδι να συμβαίνει μέσα μας μέσα από νοητικές ασκήσεις, διαλογισμούς, προσεγγίσεις και συζήτηση, πάντα σε επαφή με την ενέργεια του κάθε τόπου .

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πληροφορίες για την εκδρομή/κόστος: Παπαγεωργίου Δημήτρης 6972321207

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

template-joomspirit