ΜΕΤΕΩΡΑ-Η ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ

28/29/30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα δίνουν την αίσθηση ότι τα έφτιαξαν Γίγαντες. Ένα βραχόδασος κάτω από τα Χάσια.
Ένας τόπος γεμάτος θετική ενέργεια. Ένας Τόπος Δύναμης.
Οι Μοναχοί δεν επέλεξαν τυχαία τον τόπο για να κτίσουν τις μονές τους. Αυτό φανερώνεται από την ονομασία που του έδωσαν. ‘’Μετέωρα’’ δηλαδή ‘’Μονές που κρέμονται στον αέρα’’. Μοναστήρια που ενώνουν τη Γη και τον Ουρανό.
Όταν ο άνθρωπος οδηγηθεί σε εσωτερική ισορροπία με κατάλληλες τεχνικές σε ένα τέτοιο τόπο, τότε ο Ουρανός και η Γη ενώνονται μέσα του. Τότε μπορεί να βιώσει γαλήνη η οποία συχνά οδηγεί σε έκσταση και σε εσωτερικές αποκαλύψεις.
Ένα οδοιπορικό που αξίζει να ζήσουμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι αναζήτησης. Μία βιωματική εκδρομή βαθιάς εσωτερικής γνώσης.

 

ΜΕΤΕΩΡΑ

 

Λίγο μετά την Καλαμπάκα βρίσκεται το γραφικό χωριό Καστράκι, που εκτείνεται στη βάση των γιγάντιων βράχων των Μετεώρων. Οι επιβλητικοί, ξεκομμένοι μεταξύ τους βράχοι, των οποίων το ύψος φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 400 μέτρα, αποτελούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Καλύπτουν μια έκταση τριάντα περίπου χιλιομέτρων.

Μαζί με τις επισκέψεις στα επιβλητικά μοναστήρια των Μετεώρων, θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό σεμινάριο που θα μας μυήσει στις εσωτερικές ερμηνείες των ευαγγελίων.

"Η προβατική κολυμβήθρα και το θαύμα τουπαραλύτου" θα απασχολήσει πνευματικά το νου μας αυτές τις μέρες.

Τα τοπία θ' ανυψώσουν το βλέμμα μας προς τον ουρανό.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και δραστηριότητες μέσα στη φύση, που προσφέρουν μια εμπειρία μοναδική μέσα από διαδρομές μαγικές, ανάμεσα από βράχια, δάση και επιβλητικά τοπία.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Η ιδανική δραστηριότητα για να θαυμάσουμε όλη τη φυσική και ιστορική ομορφιά των Μετεώρων. Μία εύκολη αλλά εντυπωσιακή διαδρομή, ιδανική για μικρούς και μεγάλους.

Η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία Καστρακίου και μετά από λίγο μπαίνουμε στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων. Περνάμε κάτω από την ερειπωμένη μονή Παντοκράτορος, στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη.

 

Η διαδρομή μας βάζει στην καρδιά του καταπράσινου δάσους και φτάνει στο εγκαταλελειμμένο και αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής. Από εκεί, το μονοπάτι μας οδηγεί στην κορυφή των βράχων έως ότου φτάσουμε τα εντυπωσιακά μοναστήρια “Μεγάλο Μετέωρο” και “Βαρλαάμ”. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε έως το Καστράκι περνώντας από τη σπηλιά του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά όπου κάθε χρόνο αναρριχητές σκαρφαλώνουν για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους. 

RAFTING

Στο επιβλητικό περιβάλλον των Μετεώρων, στη σκιά των βράχων, ρέει  ο ποταμός  Ίωνας (τμήμα του Πηνειού). Θα γνωρίσουμε το Rafting μέσα σε ένα μοναδικό, φυσικό τοπίο.

Θα ζήσουμε ευχάριστες εμπειρίες διασχίζοντας μια απόσταση 8km περίπου, δίπλα στο παραποτάμιο πλατανόδασος με θέα τους βράχους των Μετεώρων. Το ποτάμι είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και για αρχάριους rafters με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού. 

 

Πληροφορίες για την εκδρομή/κόστος: Παπαγεωργίου Δημήτρης 6972321207

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

template-joomspirit