ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΟΥΡΓΟΥΝΑΚΗ

Η Χριστίνα Δουργουνάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται με τη γιόγκα τα τελευταία 10 χρόνια.

Από το 2013 έχει πιστοποιηθεί ως Εισηγήτρια με εκπαίδευση στο σύστημα της Satyananda Yoga στο Satyanandasram Ελλάδος.

Η αγάπη της για τα παιδιά την ενέπνευσε να διδάξει γιόγκα σε παιδιά συνδυάζοντας τις παιδαγωγικές της γνώσεις.

Έτσι, το 2014 παρακολούθησε το Groovykids Yoga Teachers Training level 1, δίπλα στον δάσκαλο και ιδρυτή της Groovykids Yoga, Greville Henwood.

Tο 2015 συνέχισε τις γιογκικές σπουδές που αφορούσαν τα παιδιά και εκπαιδεύτηκε ως Εισηγήτρια της Γιόγκα για Παιδιά παίρνοντας πιστοποίηση από το Satyanandasram Ελλάδος (160 ώρες). Εξακολουθεί να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τη Hatha Yoga, Raja Yoga, Karma Yoga, Nada Yoga, Meditation κλπ.


Πνευματική της δασκάλα είναι η Swami Sivamurti Saraswati, Γιόγκα Ατσάρυα (Master of Yoga) και κάθε χρόνο αφιερώνει αρκετό διάστημα στο Ελληνικό άσραμ, όπου εκπαιδεύεται και εξελίσσεται στο πνευματικό μονοπάτι υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της. Επίσης, πνευματικός της οδηγός είναι ο Swami Niranjanananda Saraswati, ιδρυτής του Bihar Yoga Bharati που εδρεύει στην Ινδία, Κέντρο Ανωτέρων Σπουδών στον τομέα της Γιόγκα (Institute for Advanced Studies in the Yogic Science) και διάδοχος του Paramahamsa Satyananda Saraswati (ιδρυτής της Satyananda Yoga).
Ασχολείται και με τη διδασκαλία της γιόγκα σε ενηλίκους και σε παιδιά.
Έχει διδάξει γιόγκα σε σχολεία, σε παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και σε κωφά και βαρήκοα παιδιά.

template-joomspirit