Εξωσωματικές Αντιλήψεις

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Mε την Ειρήνη Συράκη από την Live Media, με συμμετοχή του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τα οράματα, τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος ασθενής σε αυτή την κατάσταση? Ο βρετανός Dr Πίτερ Φένγουικ, νευροψυχολόγος κι ερευνητής, τον οποίον συνάντησε το Livemedia στο Λονδίνο, ασχολείται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου και μελετά για περίπου 30 χρόνια τις επιθανάτιες εμπειρίες: γιατί συμβαίνουν, ποιοι είναι αυτοί που τις βιώνουν και γιατί, προσπαθώντας να εξηγήσει τη διαδικασία θανάτου.

Περισσότερα...

Η Αύρα

 

Η αύρα έχει τον ρόλο που έχει η ατμόσφαιρα για έναν πλανήτη.

Είναι το ενεργειακό περιβάλλον που μέσα σε αυτό ένα ον εξελίσσεται, ζει, μαθαίνει, προστατεύεται, διευρύνεται.

Είναι το δέρμα της ψυχής.

Μέσα από αυτήν διέρχονται τα κοσμικά ρεύματα, οι συμπαντικές δυνάμεις. Μέσα από αυτή διέρχεται η ίδια η Ζωή. Μέσα από την αύρα γίνονται όλες οι ανταλλαγές με όλα τα πλάσματα, τους άλλους ανθρώπους, την φύση, τ’ αστέρια. Μέσα από αυτή προστατευόμαστε. Ότι καταφέρει να τη διασπάσει έχει άμεσες επιπτώσεις στη φυσική και ψυχική μας υγεία.

Η αύρα είναι η κεραία μας αλλά και το φίλτρο μας.

 

Περισσότερα...

Υγεία και Αυτογνωσία

Η υγεία δεν είναι ένα απλό θέμα. Στην εποχή μας θεωρούμε έναν άνθρωπο άρρωστο όταν έχει κάποια συγκεκριμένη παθολογία. Για να ασχοληθεί κάποιος με τον εαυτό του πρέπει να έχει καρκίνο, άσθμα, ζάχαρο, ρευματικά;

Η υγεία είναι μία πολυδιάστατη έννοια. Όταν κάποιος βιώνει στεναχώρια, απογοήτευση, απομόνωση, φόβο, πανικό. Όταν κάποιος συμπεριφέρεται άσχημα, δεν χαμογελάει ποτέ και τόσα άλλα καθημερινά παραδείγματα είναι ενδείξεις ότι κάτι μέσα του νοσεί.

Περισσότερα...

Η ατραπός του πόνου

 

Η αναζήτηση μιας πνευματικής ατραπού δεν ξεκινάει με φώτα και έκσταση. Η αναζήτηση αυτή γεννιέται μέσα από τα βάσανα, με τις δύσκολες προσπάθειες του πόνου, της απογοήτευσης και της σύγχυσης.

Τα βάσανα από μόνα τους όμως δεν είναι αρκετά για να πυροδοτήσουν την γέννηση μιας πνευματικής ανάγκης. Δεν είναι αρκετή μια παθητική αποδοχή της μοίρας και των δεινών που έρχονται κατά την διάρκεια μιας ζωής. Απαιτείται μια εσωτερική συνειδητοποίηση, μια πρώτη αφύπνιση, ένας σεισμός που θα έρθει να ταρακουνήσει συθέμελα κάθε ψευδαίσθηση προσποιητής ασφάλειας που έντεχνα δημιουργεί το εγώ.

Περισσότερα...

Οι αρνητικές σκέψεις

Οι αρνητικές σκέψεις μοιάζουν με το σκοτάδι, έρχονται όταν δεν υπάρχει εσωτερικό φως.

 

Ένα σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης μας που όμως είναι παραμελημένο, είναι η εσωτερική αναζήτηση. Το εσωτερικό κάλεσμα της ψυχής που προσκαλεί σε μια πιο πνευματική αντίληψη. Και αυτό αποδεικνύεται διότι όλες οι άσχημες αντιδράσεις μας και τα περισσότερα προβλήματα στην υγεία μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποτέλεσμα της κακής σχέσης με τον εαυτό μας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούμε λογικά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας.

Περισσότερα...

template-joomspirit