Αγάπη-μη βία

Η Αγάπη δεν είναι αόριστη έννοια.

Δεν είναι ένα συναίσθημα που ενεργοποιείται απλά μπροστά σε ότι αισθανόμαστε δικό μας. Δεν είναι μία σκέψη-ερμηνεία για το τι είναι Θεός.
Η Αγάπη είναι μια βαθιά εσωτερική κατάσταση της ύπαρξης. Είναι ένα εσωτερικό βίωμα που αυξάνεται στιγμή με στιγμή, ζωή με ζωή. 

Περισσότερα...

Αλήθεια και Υγεία

Η Αλήθεια κινείται ισορροπώντας ανάμεσα σε δύο καταστάσεις.
Στην άγνοια από την μία και το ψέμα από την άλλη. Οι άνθρωποι, παραβλέποντας την πνευματική μας υπόσταση, δεν αντιλαμβανόμαστε πως η αναζήτηση της Αλήθειας είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους να είμαστε στη γη.

 

Περισσότερα...

Κριτική και κουτσομπολιό

Η άσκοπη κριτική και το κουτσομπολιό, πέρα απ΄το ότι στερούνται ηθικής, η μεγαλύτερη τους ζημιά αφορά αυτό το αμυδρό φως που υπάρχει μέσα μας. Αυτή η θεικότητα που περιμένει να αναδυθεί μα τόσο θρυμματίζεται διαρκώς μέσα από την λάθος ματιά και τα άσκοπα λόγια.

Περισσότερα...

περί θεραπείας

Πολλοί νομίζουν πως με το να χαλαρώσουν για λίγο και να κλείσουν τα μάτια, έρχονται σε επαφή με την ενέργεια τους.
Δεν είναι όμως έτσι.

Το ενεργειακό σώμα αποτελείται από αρκετά σώματα που το καθένα έχει τις δικές του λειτουργίες και η επαφή με αυτό απαιτεί μια βαθιά ικανότητα παρατήρησης και επίγνωσης.
Παραβλέπουμε όταν είμαστε σε διαταραχή πως για να έχω καταφέρει να αρρωστήσω ή να έχω κάποιο πρόβλημα, σημαίνει πως για μεγάλο διάστημα δεν είχα αυτήν την επαφή με την ενέργεια μου.

Περισσότερα...

Διαλογισμός και Φύση

Με την φύση δεν τα πάνε όλοι καλά. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να μπούνε σε έναν καταρράκτη ή σε μια βάθρα. Το κρύο νερό, το περπάτημα στα βράχια, το άγριο, το άγνωστο, όλα αυτά συχνά κόβουν το θάρρος για κάτι τόσο φυσικό και τόσο εξαγνιστικό.
Μα υπάρχει όμως ένας καταρράκτης που όλοι μπορούν να μπούνε και να βυθιστούν μέσα του.

 

Περισσότερα...

template-joomspirit