Τεχνικές Χαλάρωσης Σιβανάντα στη Θεσσαλονίκη

OPECLASS SIVANANDA RELAX FORM

Το μάθημα της sivananda είναι παραδοσιακό, με ήρεμο ρυθμό, γεμάτο επίγνωση και παρατήρηση.

 Η εξάσκηση της πρακτικής επαναφέρει σταδιακά στο σώμα  την σωστή αναπνοή, την ευελιξία, τη δύναμη και τη χαμένη ζωτικότητα, ηρεμώντας παράλληλα το μυαλό και το Νευρικό Σύστημα. 

 

Επειδή η γιόγκα είναι ένα πνευματικό σύστημα που αξιοποιεί τις ενεργειακές δυναμικές του φυσικού σώματος,  αυτή η μη-ανταγωνιστική προσέγγιση βοηθά τον ασκούμενο να κερδίσει πολύ περισσότερα από απλώς ένα υγιές σώμα.

Tο Μάθημα

Ένα κλασικό μάθημα περιλαμβάνει pranayama (ασκήσεις αναπνοής), warm-ups, χαιρετισμό του ήλιου (surya namaskar with meditation),  και βαθιά χαλάρωση. Έμφαση δίνεται στην εκμάθηση των βασικών θέσεων διαλογισμού  στις οποίες σταδιακά προστίθενται και άλλες  για την περαιτέρω εμβάθυνση της πρακτικής.

Τα οφέλη

Όλη η πρακτική της Sivananda  κατευθύνεται στο άνοιγμα των ενεργειακών  καναλιών και των τσάκρα. Παράλληλα με την άσκηση επιτυγχάνεται  αύξηση της ευελιξίας της σπονδυλικής στήλης, σωστή αιμάτωση όλου του σώματος, ενίσχυση των οστών, τόνωση του κυκλοφορικού και του ανοσοποιητικού συστήματος αποτέλεσμα της σωστότερης ροής της ενέργειας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ασκήσεις αναπνοών, το μυαλό γαληνεύει  και το στρες μειώνεται. Με την τακτική πρακτική μπορεί κανείς να εξασφαλίσει τη συνολική σωματική και ψυχική υγεία και την πιθανή πρόληψη  ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η αρθρίτιδα, κατάθλιψη, άγχος και πλήθος μυοσκελετικών προβλημάτων. Με τον καιρό, ο ασκούμενος βελτιώνεται στη συγκέντρωση, στη χαλάρωση και στο διαλογισμό. Αυτό ενισχύει το ενεργειακό σώμα, την κίνηση της πράνα και αφυπνίζει τα τσάκρα, δημιουργώντας γύρω του μία ισχυρή αύρα γεμάτη ζωή και δυναμική, ικανή να προστατέψει και να υλοποιήσει τους στόχους του.

 

Tags: Yoga, σιβανάντα Yoga Θεσσαλονίκη, Yoga Θεσσαλονίκη, τεχνικές χαλάρωσης Θεσσαλονίκη, εναλλακτικές θεραπείες

template-joomspirit