Διαλογισμός-Ομάδα Θεσσαλονίκης

 

Ο φόβος του χθες αρρωσταίνει το αύριο.

Ο διαλογισμός είναι κατάσταση συνείδησης.

Είναι τρόπος να ζεις, να σκέφτεσαι, ν' αντιδράς.

Το πρώτο μέλημα είναι ν' απελευθερώσουμε τις εντάσεις που υπάρχουν μέσα μας. Οι τεχνικές έχουν στόχο να μας οδηγήσουν σε μια σταδιακή χαλάρωση.Η ένταση που απελευθερώνεται γαληνεύει το σώμα, θεραπεύει την ψυχή, αλλάζει την ζωή μας. Με τον διαλογισμό μαθαίνεις να βρίσκεσαι μέσα σου, να είσαι σταθερός, να ζεις το τώρα. Ο διαλογισμός είναι η βάση της αυτοθεραπείας.

 

Οι τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού που εφαρμόζουμε στον χώρο μας έχουν θεραπευτική κατεύθυνση. Το νευρικό σύστημα χαλαρώνει, απελευθερώνονται οι μυϊκές εντάσεις, καλυτερεύει ο ύπνος, μειώνεται η ανησυχία και ο εκνευρισμός. Ισορροπεί το ενδοκρινικό σύστημα, βελτιώνεται ο μεταβολισμός ,διαχειρίζεσαι καλύτερα τις εντάσεις και τελικά νιώθεις την ύπαρξη σου ν΄απλώνει, μπορείς ν' αγαπάς, να χαίρεσαι, να ζεις.

 ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2018-2019

Συναντήσεις: κάθε Πέμπτη 19:00-21:15 

 
Σε μια εποχή γεμάτη με τόσες πληροφορίες, γνώση και εικόνες, οι λεπτεπίλεπτες εσωτερικές προβολές και τα καλέσματα της ψυχής χάνονται μέσα στην τόση ένταση.
Ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον εαυτό του, την πραγματική του φύση, την ικανότητα του να θεραπεύεται, μα ακόμη πιο πολύ απομακρύνεται από την αναζήτηση του θείου και αυτό δημιουργεί βαθιά εσωτερικά κενά. Τα κενά αυτά μας δημιουργούν συναισθήματα αποτυχίας, απομόνωσης, δυστυχίας, αρνητικών σκέψεων, απόσυρσης κλπ.
 
Φέτος θα εργαστούμε πάνω σε αυτήν την σύνδεση με το εσωτερικό μας κομμάτι.
Θα ενισχύσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία.
Θα συνδεθούμε με ανώτερες ιδέες και ιδανικά που χρειάζεται η σύγχρονη ζωή για να αντισταθμίσει την ένταση της καθημερινότητας.
 
Όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε στην εκδήλωση ή τηλεφωνικά 
και σας περιμένουμε.
 
Η ομάδα απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή προηγούμενη ενασχόληση με τον διαλογισμό.
Μόνη προϋπόθεση η αναζήτηση.
 
Συντονιστής: Δημήτρης Παπαγεωργίου
 
 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ
Ο διαλογισμός είναι ένα μεγάλο κάλεσμα. Είναι η κλήση του ανώτερου Εαυτού για περισσότερο φως, περισσότερη αγάπη, ουσιαστική δράση και υπηρεσία.

Είναι μια ανάγκη, είναι το κάλεσμα του πιο εσωτερικού μας φωτεινού κομματιού.

Αυτό το αιώνιο και άφθαρτο που εισήλθε στην ύλη και καλύφθηκε απ΄ αυτήν και επιζητά να γεννηθεί, να εκδηλωθεί στον κόσμο μας.
Αυτοί που ακούν αυτό το κάλεσμα και ανταποκρίνονται, εισέρχονται σε αυτό το μονοπάτι που απαιτεί ναι μεν πειθαρχία, μόχθο, εμπιστοσύνη και αφοσίωση, χαρίζει όμως αυτήν την εσωτερική αλλαγή που μεταμορφώνει την απλή ζωή σε μια ζωή ουσίας, υπηρεσίας και πραγματικής χαράς.

Οι κοινωνίες μας, ακόμη φτιάχνουν τείχη. Τείχη μεταξύ των ανθρώπων, των εθνών, των θρησκειών, των ομάδων, των συστημάτων.

Ακόμη γίνονται πόλεμοι σε όλα τα επίπεδα, διαμορφώνοντας διαρκώς νέα σύνορα και νέες χωριστικές ιδέες και αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε μολύνει τον αιθερικό, αστρικό και νοητικό μας κόσμο. Στις παλιότερες εποχές ένας Μύστης πάσχιζε για τον εαυτό του. Κατακτώντας κάποια απελευθέρωση από τον κόσμο της μάγια, τότε μπορούσε να προσπαθήσει να επιδράσει σε ένα μεγαλύτερο σύνολο.
Στην εποχή που μόλις αρχίζουμε να διανύουμε, του Υδροχόου, καλούμαστε σε πιο συλλογικές δράσεις. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι είμαστε κομμάτια, κρίκοι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Αντιλαμβανόμαστε πως ότι συμβαίνει στο σύνολο, επηρεάζει βαθύτατα και εμάς. Πως κάθε δράση δική μας, αποτυπώνεται και στο σύνολο.
Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει ως αναζητητές και ως μαθητές, να στραφούμε προς τον διαλογισμό. Μας ωθεί να διαλογιστούμε και να λάβουμε εσωτερική θέση απέναντι σε παγκόσμια ζητήματα και παγκόσμια προβλήματα. Πίσω από αυτά κρύβονται τα δικά μας ατομικά εμπόδια, προς την εσωτερική ολοκλήρωση.

Πίσω από αυτήν την πρόταση κρύβεται μία κλήση αυτογνωσίας που υπερβαίνει όμως τα σύνορα του εαυτού. Μας καλεί να αναπτύξουμε μια ομαδική συνείδηση. Μια ¨ομαδογνωσία¨ ΑΝ μπορώ να εισάγω ένα νέο όρο, που προϋποθέτει όμως την αυτογνωσία, όπως απλά σε μια ορχήστρα το βιολί ξέρει ότι είναι βιολί και το κλαρινέτο, κλαρινέτο. Η συνύπαρξη τους όμως και η κατανόηση του μουσικού συνόλου, εξασφαλίζει την αρμονία.

Η εναρμόνιση του εσωτερικού κόσμου, οφείλει να αναπτύσσεται αρμονικά με τον εξωτερικό μας κόσμο. Κανένας μεγάλος Δάσκαλος δεν ήταν σε ρήξη με τον Κόσμο, τους ανθρώπους, την Ζωή. Ήταν σε πόλεμο με την πλάνη, τον δόλο, την ψευδαίσθηση, το ψέμα, την τεμπελιά. Έτσι και η πορεία ενός μαθητή δεν είναι κάτι άλλο. 

Στις ομάδες μας, εμβαθύνουμε στο τι είναι ο διαλογισμός. Τι η χαλάρωση και τι η συγκέντρωση.
Προσεγγίζουμε τις θεωρητικές βάσεις για το τι προϋποθέτει μια ζωή πνευματικής μαθητείας.
Τι μας οδηγεί σε εσωτερικές αφυπνίσεις και μυήσεις.
Διαπιστώνουμε τα εμπόδια σε αυτόν τον δρόμο και τα όπλα που έχει ο μαθητής στην διάθεση του.
Αποζητούμε την Χάρη, αυτό το ανώτερο δώρο του Θεού.
Εξαγνίζουμε τους κατώτερους φορείς μας αποβάλλοντας καταγραφές, σκεπτομορφές, πρότυπα και διαστρεβλωμένες χωριστικές πεποιθήσεις.


Εργαζόμαστε για μας, φέρνοντας Αλλαγή και γύρω μας και στους γύρω μας. 

Γιατί η Αλλαγή είναι ίδια η Ζωή.

 

ΟΜΑΔΑ ΜΥΘΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

2018-2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ : Κάθε δεύτερη ΤΡΙΤΗ 

Οι αρχαίοι μύθοι είναι πνευματικά όνειρα και ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Μέσα τους κρύβουν μια ανώτερη σοφία που είναι η ραχοκοκαλιά της ανθρώπινης διανόησης.
44497035 10157004681264604 5493949812300578816 n
 
Οι μύθοι είναι διαχρονικοί, παίρνουν μορφή σε κάθε εποχή και ντύνονται με το παρόν του χρόνου μέσα από τις τέχνες και κυρίως από την εσωτερική τους αναζήτηση.
 
Έχουν πολλούς τρόπους να προσεγγιστούν και πολλούς να ειπωθούν μα πάντα κάποιος μιλά και κάποιος ακούει. Κάποιος δείχνει και κάποιος βλέπει. Κάποιος φανερώνει και κάποιος εμπνέεται.
Οι συμμετέχοντες στην πνευματική αναζήτηση ενός μύθου είναι ιερά πρόσωπα.
Η σχέση τους είναι αυτή που ζωντανεύει την ιστορία, ξυπνά το αρχέτυπο από τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.
Έτσι, ζωντανεύει ο μύθος, ξυπνά ο ήρωας ή η θεϊκή δύναμη και μας πλησιάζει.
...και έτσι, σιγά σιγά εμείς που συμμετέχουμε, με κάποιον τρόπο βιώνουμε και αλλάζουμε.
Ένα εσωτερικό πνευματικό ταξίδι ξεκινά.
 
Αυτήν η ομάδα θα εργαστεί πάνω σε μύθους που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες με σκοπό την εσωτερική εμβάθυνση. Οι μύθοι σκοπό έχουν να διδάξουν μία αλήθεια η οποία αντανακλά μέσα στην ανθρώπινη ψυχή ως ένα εσωτερικό συμβάν. Αυτό το εσωτερικό συμβάν καλούμαστε να διακρίνουμε.
Εργαλεία σε αυτήν την αναζήτηση είναι η μυθολογική και ιστορική γνώση, η γονιμοποίηση μέσα από ανταλλαγές σκέψεων και ιδεών, η συλλογική σοφία που θα αναδυθεί αλλά κυρίως η ενορατική αντίληψη που είναι η βάση της γέννησης όλων των κοσμογονικών μύθων της ανθρωπότητας.
 
Η ομάδα θα έχει συναντήσεις κάθε δεύτερη Τρίτη και είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Η πρώτη συνάντηση στις 6 Νοεμβρίου είναι ελεύθερη και θα γίνει μία παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας όλης της ομάδας, σκοπός των συναντήσεων,του κόστους συμμετοχής κλπ και θα ξεκινήσουμε κανονικά με τον μύθο του Προμηθέα σε μία πρώτη είσοδο σε αυτόν τον μαγικό κόσμο.
 
Συντονιστής Ομάδας: Δημήτρης Παπαγεωργίου
 
"Ο μύθος είναι μια ζωντανή διδασκαλία για την ανθρωπότητα από την αυγή της ύπαρξής της και εμπεριέχει όλη τη βιωμένη της εμπειρία. Carl Jung"

Tags: διαλογισμός Θεσσαλονίκη, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογιστικές ασκήσεις, εναλλακτικές θεραπείες, αυτογνωσία, αύρα, τσάκρα, ενεργειακά σώματα, υπερβατικός οραματισμός

template-joomspirit