Υγεία και Αρρώστια, φως και σκοτάδι;

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κάποτε η Νύχτα με πολύ θυμό και γεμάτη αγανάκτηση,
πήγε στον Θεό ζητώντας το δίκιο της.
Τι συμβαίνει καλή μου Νύχτα; αποκρίθηκε Εκείνος.
Να! Ο Ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου.

 

Περισσότερα...

Η δύναμη των οραματιστών

Οι οραματιστές, πνευματικά μιλώντας, είναι οι ισχυρότεροι και ίσως και οι χρησιμότεροι άνθρωποι στη Γη.

Η δύναμη ενός οράματος, η έμπνευση ενός καλύτερου αύριου, είναι μια κινητήρια δύναμη στα ανώτερα πεδία που ωθεί το συλλογικό ασυνείδητο και τις κοινωνίες μας, σε αλλαγές. Αν κάτι καλό έχουμε να συνεισφέρουμε και εμείς στον κόσμο, είναι να οραματιζόμαστε ένα φωτεινότερο μέλλον και να στηρίζουμε τα φωτεινά σχέδια για την ανθρωπότητα με έμπρακτους τρόπους.

Περισσότερα...

Κρίσεις πανικού και διαλογισμός

Αυτά είναι τα συχνότερα συμπτώματα που αποδίδονται σε ψυχικές καταστάσεις που τις ονομάζουμε κρίσεις πανικού, αγοραφοβία κλπ.

Τα συμπτώματα αυτά εάν εξεταστούν από την πνευματική και ενεργειακή σκοπιά, συνδέονται με το αιθερικό μας σώμα και κατ΄ επέκταση με την ουσία της ενεργειακής μας δομής.

1. Ταχυπαλμία

2. Κρύος ιδρώτας 

Περισσότερα...

Προμηθέας

Ο Προμηθέας κρεμόταν αλυσοδεμένος για πολλές χιλιάδες χρόνια σ΄ένα βράχο στο Καύκασο. Τιμωρία του Δία να βασανίζεται από έναν αετό να του τρώει τα σωθικά μιας και αυτός ο Τιτάνας επέλεξε να βοηθήσει το ανθρώπινο γένος, κλέβοντας την ιερή φωτιά από τα ουράνια παλάτια.

Περισσότερα...

Η μαγική μας σχέση με το Νερό

Στην εποχή μας μελετάμε τα κύτταρα και το DNA , ξεχνάμε όμως πως και εμείς τα ανθρώπινα όντα είμαστε κύτταρα της Φύσης και μέρος της εξελεγκτικής διαδικασίας του δικού της DNA.
Σαν κύτταρα αυτού του Όλου, οφείλουμε να ζούμε σε αρμονία με την Μεγάλη Μητέρα μας και τα παιδιά της, την Φύση.

Η θάλασσα και το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθουμε σε επαφή με την αρχέγονη δημιουργία μας, να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας με καθαρότερα υλικά μέσα από την σωστή τροφή, συναισθήματα και σκέψεις.

Περισσότερα...

Τρώω με ηρεμία για να έχω υγεία

H διατροφή είναι ότι πιο σπουδαίο για το σώμα μας.
Η υγεία μας είναι συνδεδεμένη με την διατροφή μας και ακόμη πιο πολύ με τον τρόπο τον οποίο τρώμε.
Ο τρόπος καθορίζει πολλά για την υγεία και την πνευματική μας ανάπτυξη.
Τρώμε βιαστικά, χωρίς να μασάμε, τρώμε σε ένταση, φωνάζουμε, μαλώνουμε, λύνουμε προβλήματα, φιλονικούμε την ώρα του φαγητού.

Περισσότερα...

Στον Ουρλιά του Ολύμπου

Στον Ελικώνα, σ ένα από τα μαγικά ποτάμια του Ολύμπου, ο μύθος λέει πως κατέφυγαν οι Μαινάδες να διώξουν από πάνω τους το μίασμα ενός φόνου.

Ιέρειες στα διονυσιακά μυστήρια, μέσα στην μανία τους δεν άντεξαν σαν είδαν τον Ορφέα τον μεγάλο μύστη, να υμνεί τον Απόλλωνα. Πήγαν έτσι στον Ελικώνα με τις ιερές πηγές. Στον ποταμό που οι πιο μεγάλες Νύμφες, οι Μούσες του Ολύμπου, λουζόντουσαν.
Εκεί σε μια βάθρα του, θελήσαν να διώξουν απο πάνω τους το αίμα του Ιεροφάντη. Μα ο ποταμός ντράπηκε, αρνήθηκε, δεν άντεξε.

Περισσότερα...

Ζυγαριά, ένα διαλογιστικό σύμβολο

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο σύμβολο στον διαλογισμό.
Η ζυγαριά.
Αυτήν η εσωτερική ζυγαριά του ανθρώπου που από την μία πλευρά μπαίνουν οι πράξεις του και απο την άλλη οι προθέσεις του.
Απο την μία μπαίνει αυτό που είμαστε και απο την άλλη τα ιδανικά μας και τα υψηλά μας πρότυπα.

Περισσότερα...

Η Πηγή της Ζωής

Στο τέλος, πάντα, το λάθος μετατρέπεται σε σωστό. Και αυτό είναι ένα απο τα μεγάλα θαύματα της Πηγής της Ζωής . Και όποιος δεν μπορεί να το δει αυτό και μένει στο λάθος και στο πόνο, τότε η ζωή του δεν προχωρά.
Γιατί το ίδιο το Σύμπαν και η σοφία Του είναι που έρχεται και παίρνει τον πόνο, διώχνει την άγνοια, φωτίζει το σκοτάδι, ακυρώνει στο τέλος το ίδιο το λάθος και φανερώνει ξανά μια νέα διαδρομή.

Περισσότερα...

template-joomspirit